torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Utvecklar 900 lägenheter

Publicerad: 6 september 2016, 02:08

Ikano Bostad bygger nytt bostadsområde, Årstahusen, mellan Årsta och Liljeholmskajen i södra Stockholm.

Ämnen i artikeln:

ÅrstaIkano Bostad

900 bostäder ska byggas. Först ut är Brf Träffas i Årstahusen med 78 lägenheter med planerad inflyttning 2018.

– Vi är glada över att få möjligheten att utveckla en hel stadsdel. Vi försöker tänka nytt i våra projekt och hela tiden göra våra bostäder och våra områden bättre. Det gör vi genom att se till en helhet där bostad, kvarter och stadsdel fungerar tillsammans. Nu får vi den möjligheten, kommenterar Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad, i ett pressmeddelande.

Förutom 900 nya bostäder byggs en skola skola samt en ny cykelled, då det gamla industriområdet försvinner. En av de stora utmaningarna blir att omlokalisera befintliga hyresgästerna för att kunna riva i anslutning till att man börjar bygga bostäder och lägga infrastruktur. När det gäller sanering så ser man inga större problem.

– Det är ju naturligtvis industrier där men de ligger ganska grunt och är lättillgängliga så det finns inga rester som ätit sig långt ner, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad, till Fastighetsnytt.

I dagsläget handlar det uteslutande om bostadsrätter.
– Vi hade en diskussion med staden i samband med förvärvet och det landade i att det bara blir bostadsrätter. Men vem vet, det kan ju bli hyresrätter också i framtiden, säger Christian Dahlman.

Målbilden är att allt är utbyggt inom tio år.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev