Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Utvecklar 500 bostäder vid Masmo tunnelbana

Publicerad: 8 juni 2021, 13:53

Visionsbild för det nya bostadskvarteret vid Masmo tunnelbanestation. Foto: Titania

Titania och Huge Bostäder kommer tillsammans utveckla 500 bostäder vid Masmo tunnelbanestation, ett område som länge stått tom.

Ämnen i artikeln:

TitaniaHuge Bostäder

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Kommunstyrelsen i Huddinge kommun har beviljat Titania och Huge Bostäders ansökan om att erhålla planbesked för byggnation av cirka 500 nya lägenheter i anslutning till Masmo tunnelbanestation. De berörda fastigheterna är Drakskeppet 1 och del av Haga 1:108. 

Planen är att omvandla Solhagsvägen till en stadsgata med cykelbana och dubbelsidig bebyggelse med aktiva bottenvåningar. Torget vid tunnelbanan förstärks och byggnaderna väntas få 5-10 våningar. Bostäderna planeras för blandad upplåtelseform och storlekar. 

Masmo idag / Visionsbild Foto: Titania

– Att se det oexploaterade området kring Masmo tunnelbanestation gav mig som fastighetsutvecklare en lätt surrealistisk känsla. Vid uppgången finns idag ingenting trots den gigantiska investering som en gång tagits för att skapa en bergsstation där. Det känns som att ha hittat en bortglömd skatt från 70-talet. Vi har nu gått i mål med det formella kring avtal med markägare och kommunala planbesked och kan nu starta arbetet på allvar. Vi är tacksamma mot Huge Bostäder och Huddinge kommun för samsyn i projektet och för förtroendet att utveckla denna oslipade diamant, säger Einar Janson, vd på Titania, i bolagets pressmeddelande. 

För den del av området som ligger på Huge Bostäders mark har Titania och Huge Bostäder ingått i ett intentionsavtal för framtida förvärv av planerade byggrätter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev