Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Utvecklar 1500 bostäder i Haninge

Publicerad: 3 Juli 2017, 05:20

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna.


Ämnen i artikeln:

HSBK2A FastigheterSBB FastigheterHaninge

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna, varav K2A förvärvar motsvarande cirka 350 bostäder, men håller en del av marken för att självt bygga på den.

Av ett pressmeddelande från SBB framgår att Haninge är en intressant del av Stockholm med väl utbyggd kollektivtrafik samt ett läge nära naturen.

– Det ska bli roligt att samarbeta med övriga parter för att utveckla Västerhaninge centrum, samtidigt som vi behåller byggrätter för egen utveckling och i samägt bolag med Innovation Properties, kommenterar vd Ilija Batljan.

Enligt ett pressmeddelande från K2A förvärvar man från SBB cirka 25 000 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätter vilket som sagt motsvarar cirka 350 bostäder. Köpeskillingen, 100 miljoner kronor, erläggs i samband med byggstart. När den beräknas äga rum framgår ej men detaljplanearbetet pågår och detaljplanen väntas gå ut på samråd under hösten.

HSB köper byggrätter motsvarande cirka 400 bostäder enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.