Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Usel sensommar för börsens fastighetsaktier

Publicerad: 18 Augusti 2014, 13:29

Foto: Sverrir Thór

De börsnoterade svenska fastighetsbolagen har sett sina aktiekurser utvecklas uselt under sensommaren. Hittills under tredje kvartalet har börsens fastighetsindex fallit med 4,1 procent varav 2,7 procent under augusti. Av de 24 aktierna har endast sju stigit i kurs och en är oförändrad, övriga 16 har fallit i kurs.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterOMXSagaxTribonaJMDiös Fastigheter

Den aktie som har fallit mest under kvartalet är JM, som sett 11,3 procent av sitt börsvärde gå upp i rök sedan halvårsskiftet, och närmast därefter kommer Diös, -9,4 procent, och Kungsleden, -7,7 procent. Bland aktierna som stigit är Victoria Park B, 2,6 procent, och Catena, 2 procent, kvartalets vinnare.

Sett till augustis första halva har fastighetsaktierna fallit med 2,7 procent och då är det Diös, 6,6 procent, och Sagax B, 6,2 procent, som leder förlorarligan. JM däremot har stigit med 0,5 procent i augusti vilket innebär att hela kursfallet under kvartalet ägt rum under juli månad.

Trots de senaste veckornas kursfall har fastighetsaktierna stigit ganska rejält hittills i år. Sedan årsskiftet har index stigit med 19 procent. Sagax A och B har stigit med 44,8 respektive 43 procent och Balder med 30,6 procent. Endast tre aktier har fallit i kurs sedan årsskiftet, Victoria Park A och B och Tribona.

Sverrir Thór

Tabell_sommarbörs

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.