Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Uppsala tecknar avtal för ökat byggande

Publicerad: 18 november 2015, 13:55

Uppsala kommun har tecknat avtal med Åke Sundvall AB om att bygga 100 hyresrätter om året från och med 2017, totalt 500 stycken. Aktörerna ska samarbeta för produktion av bostäder på kommunal mark.


Ämnen i artikeln:

Åke Sundvall ByggUppsala

-Avtalet ger ett välkommet tillskott av hyresrätter i Uppsala. Dessutom är det mycket positivt att vi får in en ny aktör på Uppsalamarknaden som är beredd att bygga och långsiktigt förvalta hyresrätter, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott.

Den senaste tioårsperioden har utbyggnadstakten i Uppsala varit cirka 1 000 bostäder per år. Med ytterligare 50 000 Uppsalabor år 2030 krävs cirka 3 000 nya bostäder per år.

Exakt var de nya bostäderna ska byggas är ännu inte klart men aktuella områden skulle till exempel kunna vara Rosendal, Östra Sala backe och Ulleråker.

Intentionsavtalet med Åke Sundvall AB är det senaste i en rad avtal som Uppsala kommun har tecknat med aktörer som både bygger och långsiktigt förvaltar hyresbostäder.

Sedan tidigare har Uppsala kommun, utöver det egna bolaget Uppsalahem AB som bygger runt 500 hyresrätter per år, tecknat intentionsavtal med Rikshem, ByggVesta, JM och Wallenstam. Avtalstiden är i samtliga fall fem år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Uppsala kommun

Ämnen i artikeln:

Åke Sundvall ByggUppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.