Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Uppsala-projekt först ut i stort ramavtal

Publicerad: 28 juni 2017, 10:00

Kvarteret Vävstolen i Senapsfabriken. Bild: NCC.

Magnolia Bostad och Slättö har ett ramavtal som innebär att Slättö kommer att förvärva projekt för minst 5 miljarder kronor de kommande åren. Nu säljs det första projektet inom avtalet.


Ämnen i artikeln:

UppsalaSenapsfabrikenSlättöMagnolia bostad

I slutet av förra året tecknade Magnolia Bostad och Slättö ett ramavtal som innebär att Slättö kommer att förvärva projekt de kommande åren för minst 5 miljarder kronor. Nu säljs det första projektet – Magnolia säljer nämligen ytterligare en etapp i projektet Senapsfabriken i Uppsala.

Försäljningen omfattar det norra kvarteret av etapp 2 (på tisdagen kom nyheten om att man sålt det södra kvarteret till Heimstaden). Kvarteret omfattar 375 bostäder och beräknas vid färdigställande vara värt cirka 675 miljoner kronor.

I och med affären utökas intervallet i ramavtalet mellan de två bolaget, till att omfatta bostäder till ett bedömt fastighetsvärde om 7-16 miljarder kronor. Avtalet är sedan maj 2017 ej längre villkorat och med affären gör bolagen sin första transaktion inom ramavtalet.

NCC är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till att bostäderna är klara för inflyttning, som är beräknad till tredje kvartalet 2020.

Projektet Senapsfabriken består av totalt 1 800 bostäder fördelade på tre etapper.

Magnolia Bostads rådgivare var Wigge & Partners och köparens rådgivare var Pangea Property Partners.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.