söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Upphandling för Stockholmshusen klar

Publicerad: 14 december 2015, 08:40

Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder har avslutat den gemensamma upphandlingen av de så kallade Stockholmshusen och valt fyra entreprenörer för bygget av dem.

Ämnen i artikeln:

Einar MattssonFamiljebostäderLindbäcks byggNCCSkanskaStockholmshemStockholmshusenSvenska Bostäder

Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder har avslutat den gemensamma upphandlingen av de så kallade Stockholmshusen och valt fyra entreprenörer för bygget av dem.

De fyra entreprenörerna  är Einar Mattsson Byggnads AB, Lindbäcks Bygg AB, NCC Construction Sverige AB och Skanska Sverige AB.

Upphandlingen resulterar i ramavtal som sedan ger möjlighet till avrop i flera etapper. Uppdraget sker i form av totalentreprenad i samverkan med entreprenörer. Avtalet avser etapp 1, omfattande cirka 500 lägenheter, med möjlighet till förlängning.

– Vi får entreprenörer med tekniska plattformar som är utvecklingsbara till husprodukter som passar Stockholms förhållanden och som klarar de höga krav vi ställer på till exempel arkitektur och miljö, säger Mikael Källqvist, ordförande i styrgruppen för Stockholmshusen.

Parallellt med framtagandet av Stockholmshusen kommer detaljplanearbetet att löpa, med förhoppningen att de första Stockholmshusen ska kunna byggstartas under 2017.

Redaktionen

Källa: Svenska Bostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev