Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Upphandlar ramavtal för småhus

Publicerad: 18 september 2017, 06:52

Illustration: Petter Furå.

SABO startar ytterligare en upphandling av ramavtal åt de allmännyttiga kommunala bostadsbolagen. Det gäller småhus med planerad byggstart sommaren 2018.


Ämnen i artikeln:

SABO

SABO uppger att man breddar utbudet av ramavtal då medlemsföretagen har behov av att bygga upp till 1300 nya lägenheter i par- eller radhus åren 2018 – 2019.

– Vi vet sedan tidigare att administrationen för projektering och upphandling av enskilda hus kan bli mycket dyra för våra medlemsföretag. Vårt ramavtal kommer därför göra stor ekonomisk nytta för allmännyttan – inte minst för de mindre bolagen som har mindre resurser, säger Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion på SABO, i ett pressmeddelande.

Leverantörer kan anmäla sitt intresse för upphandlingen fram till den 17 oktober. Därefter kommer ett urval av leverantörer att göras och sedan sker ett antal enskilda dialoger mellan SABO och leverantörerna, innan ett slutligt förfrågningsunderlag tas fram.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SABO

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.