Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Universitetet startar ny fastighetsavdelning

Publicerad: 3 oktober 2014, 05:45

Den 1 oktober inrättade Stockholms universitet en ny fastighetsavdelning i syfte att effektivisera arbetet med universitetets samlade lokalbehov.


Ämnen i artikeln:

KTH

Lena Lundqvist blir chef för Stockholm universitets nyinrättade fastighetsavdelning. Efter ett flertal chefsroller inom kommun och landsting i Uppsala, med uppdrag att forma processer för strategisk lokalförsörjning i stora organisationer med många aktörer och intressenter, tar nu Lena steget till akademin i Stockholm.

– Huvudstaden växer och det gör även Stockholms universitet. Den nya fastighetsavdelningen och rekryteringen av Lena Lundqvist är centralt för universitetets fortsatta utveckling av studenternas lärandemiljö och forskarnas arbetsmiljö, säger Joakim Malmström, förvaltningschef vid Stockholms universitet.

Den nya fastighetsavdelningen ska arbeta såväl strategiskt som verksamhetsstödjande med fokus på universitetets samlade lokalbehov. Avdelningen deltar bland annat aktivt i planeringen av Albano i samarbete med Akademiska Hus och KTH. I Albano planeras för 100 000 kvadratmeter universitetslokaler och 50 000 kvadratmeter bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms Universitet

Ämnen i artikeln:

KTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.