Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Unga erbjuds hyrköp i nytt bostadshus i södra Stockholm

Publicerad: 17 februari 2020, 14:27

Hälften av de 70 lägenheterna i Riksbyggens Brf Branddammen i Bandhagen är sålda vilket innebär att bygget nu kan starta.

Foto: Riksbyggen

Försäljningen går så bra att Riksbyggen nu vågar byggstarta ett femton våningar högt bostadshus i Bandhagen i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

RiksbyggenBostadsrätterBandhagenHyresrätter

Riksbyggen skriver i ett pressmeddelande att hälften av de 70 lägenheterna Brf Branddammen som bolaget ska bygga i Bandhagen nu är sålda. Detta får bolaget att gasa i gång själva bygget.  

– Brf Branddammen är ett mycket populärt projekt och det är väldigt roligt att vi nu kan starta bygget. Det blir ett bekvämt boende nära Högdalens centrum och tunnelbanestation och med genomgående stort fokus på hållbarhet genom hela projektet, berättar Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Hyreshus i miljardaffär i Stockholmsområdet 

Speciellt med Brf Branddammen är att det blir det andra projektet i Stockholm där unga erbjuds att hyrköpa bostäder. Erbjudandet riktas till personer under 35 år och innebär att den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.

– Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden. Riksbyggen har sedan tidigare ett pilottest i Järfälla med Hyrköp av bostadsrätt som en möjlig dellösning på problematiken. Intresset har varit väldigt stort och modellen har visat sig fungera i praktiken. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan utöka satsningen på Hyrköp, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen, i en kommentar.

Det nya huset byggs för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. I föreningen kommer det att finnas cykel- och bilpool med laddstolpar.

Ett officiellt första spadtag kommer att tas i Mars.

Så fungerar hyrköpsmodellen

Vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.

Den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.

Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort.

Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.

Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.

Max tio procent av lägenheterna i en bostadsrättsförening kommer att erbjudas med hyrköp.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.