Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tyska jätten växer i Sverige - förvärvar bostäder i Stockholm

Publicerad: 13 januari 2021, 09:45

Johan Lagerdahl är Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia i Sverige.

Foto: Patrizia

Tyska Patrizia förvärvar bostäder i Haninge för 650 miljoner kronor. ”Vi hoppas göra fler affärer i Sverige under 2021” säger bolagets Sverigechef till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Patrizia ImmobilienHaningeVega

Den förvärvade fastigheten ligger i stadsutvecklingsområdet Vegastaden och omfattar 189 lägenheter samt en kommersiell lokal med Ica som hyresgäst. Säljare är Scandinavian Property Group. 

I och med affären uppgår Patrizias tillgångar i Norden till cirka 17 miljarder kronor. 

– Patrizia är en ledare inom bostadssektorn och vi ser fram emot ytterligare bostadsaffärer i Sverige, säger Jörg Laue, chef nordiska transaktioner på Patrizia i ett pressmeddelande. Vi ser bostadsinvesteringar som en säker tillgång vilka levererar en stabil avkastning till våra investerare. 

Läs även: Patrizia anlitar Savills - vill växa kraftigt i Sverige 

Varför köper ni just det här projektet?
– Vi ser att fastigheten håller hög kvalitet. Förutom bra kollektivförbindelser till Stockholm finns bra service i närområdet i form av Port 73 samt Länna Köpcentrum, säger Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management, på Patrizia i Sverige. 

Kommer vi att få se fler affärer i Sverige under året?  
– Vi köpte en bostadsfastighet i Hyllie, Malmö för några månader sedan för drygt en miljard kronor och hoppas nu kunna växa inom bostadssegmentet och göra fler affärer under 2021.

Byggnaden i Vegastaden kommer att vara färdigställd i januari 2022.

 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.