Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tyresö får fler bostäder

Publicerad: 23 mars 2018, 12:19

Bild: Belatchew Arkitekter

Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1.


Ämnen i artikeln:

Belatchew ArkitekterSveafastigheter Utveckling

– Vi tror på att skapa möjligheter för folk att mötas och det har vi tagit fasta på. I den fysiska strukturen finns det en öppenhet som gör att man kan ta sig genom området, det finns en transparens som bjuder in människor som bor i angränsande områden, säger Rahel Belatchew, VD för Sveafastigheter Utveckling.

Det vinnande förslaget omfattar totalt sju byggnader och runt 150 bostäder. Den första etappen är placerad i södra Wättinge och ligger i anslutning till Tyresö centrum.

– Läget är fantastiskt med direkt kontakt med kommunens viktigaste grönstråk. Området kommer också att innehålla förskolor, plats för äldreboende och olika kommunala verksamheter som tillsammans bidrar till den sociala hållbarheten som ska bli områdets signum, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef i Tyresö kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.