Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Två nya detaljplaner antagna i Hyllie

Publicerad: 17 november 2017, 14:43

Bild: Malmö stad.

445 nya bostäder, två förskolor och en grundskola. Det är innehållet i de två detaljplaner i Hyllie som på fredagen antogs av Malmös stadsbyggnadsnämnd.


Ämnen i artikeln:

MalmöHyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeMärta Stenevi

Den ena planen är en del av Hyllies utveckling åt sydväst. Här möjliggörs för en förskola, en grundskola, sporthall och 65 bostäder. Skoltomten är dimensionerad för cirka 600 elever.

Den andra planen gäller området sydost om Dagvattenparken och omfattar tre bostadskvarter med hus i 5–6 våningar, som ger förutsättningar för cirka 320–380 nya bostäder. Planen ger också möjlighet att bygga en förskola med plats för 140 barn på en tomt som angränsar till parken.

Området har valts ut som pilotområde för solenergi, för att det har extra stor potential för solenergiproduktion. I solkvarteret styr detaljplanen därför byggnadernas placering, höjder och taklutning för att på bästa sätt ta tillvara solenergin.

– Malmö har stor potential när det gäller solenergi och det ska bli lättare för små och stora fastighetsägare att sätta upp solpaneler. Vi påskyndar själva utbyggnaden av solceller på alla kommunens skolor och andra lämpliga byggnader och solkvarteret är ett sätt att visa hur långt kommun och fastighetsägare kan gå tillsammans, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.