lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Två bostadsprojekt för Lindbäcks i Boden

Publicerad: 27 april 2017, 10:45

Flygbild över Boden. Foto: Boden kommun.

Lindbäcks har kommit överens med Boden kommun om att tillsammans utveckla två nya bostadsprojekt i staden. Totalt behöver 1 400 nya bostäder byggas i centralorten de kommande åren.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeLindbäcks byggBoden

Lindbäcks har kommit överens med Boden kommun om att tillsammans utveckla två nya bostadsprojekt i staden.

Det ena projektet ligger i centrala Boden och det andra på Tjärnbacken. Antalet bostäder, upplåtelseform och utformning är under utvärdering och kommer i ett nästa steg att ligga till grund för vidare planprocesser.

– Det känns roligt att Boden satsar på nyproduktion av bostäder och vi är väldigt glada över överenskommelsen, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Kommunen har en vision för centrum, där planen är att man ska växa till 30 000 invånare till år 2025. Det betyder att 1 400 nya bostäder behöver byggas i centralorten de kommande åren.

Att Lindbäcks nu väljer att bygga i Boden är en del i företagets målsättning att vara en av de ledande bostadsaktörerna i Norr- och Västerbotten.

– Vi går från att vara ett bygg- och fastighetsbolag, där fastighetsbolaget tidigare i första hand ägt och förvaltat studentbostäder, till att bli en helhetsaktör som projektutvecklar, bygger, äger, förvaltar och säljer både hyres- och bostadsrätter, säger Mikael Thorngren.

Om allt går enligt plan sätts spaden i marken under sommaren 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev