Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Tusen nya bostäder i Örebro?

Publicerad: 7 Juni 2012, 12:19

Örebro kommun planerar nu som bäst för vad som ska bli Örebros största byggprojekt sedan Bomässan i början av 1990-talet.


Det handlar om en helt ny stadsdel öster om stadscentrum intill det tidigare pappersbruks-området. Först måste dock den franska fastighetsägaren Lafarge sanera markföroreningarna, skriver Nerikes Allehanda (NA). Kartongtillverkningen var i gång på området ända fram till 2010.

– Vi har ingen konkret tidsplan. Beslutet om att gå vidare med planerna på ett nytt spännande och omfattande bostadsområde är första delen i en lång process, säger Hannah Ljung (c), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden till NA.

– Innan exploatering för bostäder och kontor kan genomföras måste föroreningarna vara åtgärdade i enlighet med fastställd åtgärdsplan, konstaterar Hannah Ljung.

För finansieringen av marksaneringen bedöms att minst ett tusen nya bostäder krävs i den nya stadsdelen. Det planeras för en blandad bebyggelse med både hyresrätter, bostadsrätter och radhus med troligtvis upp till maximalt fem-sex våningar.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.