Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Turbinen storsatsar i Haninge

Publicerad: 4 juli 2019, 12:37

Husen i Örebro byggs med solceller på taket samt med effektiv bergvärmeanläggning för låg drift.

Foto: Turbinen

Familjebolaget Turbinen ska bygga 500 nya hyresrätter i Tungelsta och nya lagerlokaler i Jordbro företagspark.


Ämnen i artikeln:

Turbinen FastigheterHaninge

Familjebolaget, som var först ut med att bygga billiga hyresrätter med hjälp av investeringsstödet i Stockholms län, ska bygga ytterligare 500 hyresrätter i Tungelsta och nya lagerlokaler i Jordbro företagspark.

Bolaget gick i veckan ut med nyheten om att man har köpt en över 20 000 kvadratmeter stor tomt i Jordbro företagspark av Betongindustri AB.

– Vi är mycket nöjda med affären och äger redan flera fastigheter i Haninge, där vi sitter själva också, säger bolagets affärsutvecklingsansvarige Trotte Engström till Fastighetsnytt.

Bolaget äger minst tolv fastigheter i Jordbro företagspark som är en av Stockholms största industriområden där stora bolag som Coca-Cola, Recipharm, Dagab och Volvo Trucks huserar.

– Den nya tomten ligger nära pendeln och har väldigt goda förutsättningar för kommande byggnation.

Vad ska ni bygga?
– Vi har inget färdigt projekt ännu, utan planerar att sätta igång så fort vi har hittat en lämplig hyresgäst. Men vi skissar på nya lagerlokaler.

På tomten finns även en befintlig fastighet, Jordbromalm 6:80, som ska rivas.

– Den är inget att ha kvar.

Väntar fler förvärv?
– Ja, vi har köpt flera objekt i Haninge de senaste åren och tittar hela tiden efter nya.

Just nu äger bolaget mestadels industri-, verkstads- och lagerlokaler, men bygger även en hel del samhällsfastigheter och bostäder.

– Vi var först i Stockholms län med att bygga billiga hyresrätter med hjälp av investeringsstödet.

I fjol färdigställdes därmed 123 bostäder i Tungelsta som i början hade lägst nyproduktionshyror i hela länet, 8 800 kronor för en trea. Till hösten väntas detaljplanen för ytterligare 500 hyresrätter, en idrottshall, butik och förskola i Tungelsta bli klar.

– Vi bygger även en skola och en förskola i Handen, och har byggstartat 60 hyresrätter i Örebro med inflyttning nästa vår, säger Trotte Engström.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Turbinen FastigheterHaninge

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.