Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Tummen upp för 800 nya bostäder

Publicerad: 16 Oktober 2017, 07:32

Utvecklingen av den regionala stadskärnan Flemingsberg fortsätter. Illustration: Riksbyggen/Kod Arkitekter.

Mark- och miljödomstolen avslog överklagandet av detaljplanen för 800 nya bostäder i Flemingsberg, vilket innebär att bygget kan börja i slutet av nästa år eller början på 2019.


Ämnen i artikeln:

Flemingsberg

– Det här är ett viktigt tillskott på bostadsmarknaden i kommunen och ett led i vår satsning på att utveckla Flemingsberg som en regional stadskärna. Bostäderna längs Hälsovägen kommer att bli en bra blandning av bostadsrätter, radhus och hyresrätter samt lägenheter riktade till olika målgrupper som forskare och seniorer, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge kommun, i ett pressmeddelande.

I området byggs också två förskolor, gångstråk och torgmiljöer.

Nästa steg är att göra en förundersökning av de arkeologiska fynd som finns inom området och påbörja gatuarbeten, ledningsarbeten och parkanläggning. Genomförandeavtal har slutits med Riksbyggen, Brabo och Huge bostäder, samt ett markanvisningsavtal med Concent.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Flemingsberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.