Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Trianon utvecklar 381 bostäder för unga i centrala Malmö – villkorat att nytt avtal tecknas med Willhem

Publicerad: 28 juni 2022, 06:39

Olof Andersson, vd Trianon.

Trianon tecknar avtal med Peab om att bygga 381 bostäder till unga på Norra Sorgenfri i centrala i Malmö. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterMalmöWillhem BostadSvepetPeab

Avtalet är villkorat av bygglov och som tidigare meddelats (2019) har den ena etappen med 256 lägenheter sålts till Willhem för 435 miljoner kronor. 

Vidare är avtalet villkorat av att Trianon även säljer etapp 2 med 135 lägenheter till Willhem. Förhandling pågår och avtal väntas tecknas i närtid.

Läs mer: Trianons förvaltningsresultat ökade med 19 procent 

Fastigheten kommer att uppföras i fyra olika huskroppar i varierande antal våningsplan, vid Östra Farmvägen/Celsiusgatan i centrala Malmö.

– Samverkan mellan Trianon och Peab gör det möjligt att leverera bostäder med rimliga hyror till unga Malmöbor. Det är vi både glada och stolta över”, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Läs mer: Trianon Fastigheter köper lägenheter i Malmö  

Projektvinsten kommer att redovisas i resultatet under projektets gång utifrån nedlagda kostnader. Byggstart beräknas ske första kvartalet 2023 och inflyttning är beräknad till första kvartalet 2027.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.