Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Trendbrott på villamarknaden - Mäklarstatistik

Publicerad: 8 september 2021, 05:52

Trendbrott, men mäklarkåren tror inte på nedgång

Foto: Rajesh Pandit

Prisuppgången på villor har stannat av efter mer än ett års kraftig uppgång och även bostadsrätter ser ut att gå mot en lugnare period. Många mäklare spår dock fortsatt uppgång.


Ämnen i artikeln:

MäklarstatistikMäklarsamfundet

Villapriserna var oförändrade i augusti medan bostadsrättspriserna ökade med 1 procent. Det betyder att årstakten för både bostadsrätter som villor har minskat något och visar på uppgångar om 10 procent respektive plus 16 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

I Storstockholm minskade till och med villapriserna med 1 procent i augusti medan de var oförändrade i de två andra storstadsområdena.

Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet

Foto: Mäklarsamfundet

— Bostadsmarknaden har under sommaren gått in i ett lugnare läge, vilket vi ser som positivt. Det blir intressant att se om den utvecklingen fortsätter under hösten, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

Majoriteten av förbudets medlemmar tror på oförändrade priser när vi summerar det tredje kvartalet, men det är samtidigt nästan 40 procent som bedömer att småhuspriserna kan fortsätta stiga.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.