Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Trendbrott på bomarknaden?

Publicerad: 17 oktober 2018, 10:25

Bild: Riksbanken

Enligt nya siffror från Booli visar att medelutropspriset på nyproducerade och begagnade bostadsrätter för första gången ligger på samma nivå. Tydligast är trenden i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Booli

I september kostade en nyproducerad lägenheter cirka 71 000 kronor per kvadratmeter, och cirka 69 000 kronor per kvadrat på andrahandsmarknaden. Priserna på nyproducerade lägenheter har därmed minskat, medan successionslägenheterna har ökat i pris, enligt Booli.

– En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan – en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara,  säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Trenden syns tydligast i Stockholms län, mer specifikt Stockholms kommun.

– Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet, säger Matilda Adelborg.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Booli

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.