Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Trendbrott i bostadspriserna?

Publicerad: 4 september 2018, 09:58

I den senaste månadens prisstatistik över sålda bostadsrätter kan man ana ett trendbrott – priserna har nämligen ökat med 1 procent.


Ämnen i artikeln:

Svensk MäklarstatistikStockholm

I den senaste månadens prisstatistik över sålda bostadsrätter kan man ana ett trendbrott – priserna har nämligen ökat med 1 procent. “Marknaden visar på positiva signaler” säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik som står bakom siffrorna.

Det senaste årets bostadsdebatt har kantats av rapporter om fallande bostadspriser, något som fått marknaden att skaka både här och där.

Även om det hittills bara gäller en enskild månad, visar den senaste statistiken att priserna återigen stigit något, även om årstakten står kvar på samma nivå som förra månaden, -6 procent för bostadsrätter och -1 procent för villor.

– Marknaden visar genomgående positiva signaler. Det nya den här månaden är att även stockholmområdet tycks ha brutit en negativ trend som funnits under våren och därmed nu följer ett mönster vi tidigare sett i Stor-Malmö och Stor-Göteborg, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Han menar att man sammantaget kan konstatera att bostadsrättsmarknaden gått in i en ny fas, med fler positiva signaler än tidigare.

– Men trots fler positiva signaler är årstakten fortsatt genomgående på minus, enda undantaget är villamarknaden i Stor-Malmö där priserna är oförändrade, säger Per-Arne Sandegren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.