fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Tre bolag investerar i 2 000 bostäder

Publicerad: 6 april 2016, 04:39

Framtidsvision över Backaplan. Bild: KF Fastigheter.

KF Fastigheter säljer en tredjedel av en stor utvecklingsfastighet på Hisingen, Göteborg. Sedan tidigare äger även Balder en tredjedel av fastigheten.

Ämnen i artikeln:

ÄlvstadenBalder FastigheterKF FastigheterRiksbyggenGöteborg

Utvecklingsfastigheten omfattar 88 000 kvadratmeter och ligger vid Backaplan, Hisingen – ett av Göteborg stadsutvecklingsområden.

KF och Balder ingick 2014 ett samägandeavtal gällande fastigheten som nu träder i kraft. I och med försäljningen till Riksbyggen äger bolagen nu en tredjedel var av fastigheten.

Ägarna planerar för en ny detaljplan med byggrätter som beräknas vara klar inom tre till fem år med målet att därefter bygga cirka 2000 bostäder.

– Tillsammans har vi god lokal förankring i Göteborg och lång erfarenhet av liknande utvecklingsprojekt, vilket skapar goda förutsättningar för att utveckla ett attraktivt bostadsområde i Backaplan, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Backa 169:1 rymmer idag en lagercentral och är grannfastighet till de fastigheter som KF Fastigheter sålde till Skandia Fastigheter i början på året, där det planeras för bland annat centrum, handel och kontor.

– Det är också spännande att vi kan vara med redan från början i omvandlingen av hela Backaplan, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef Affärsområde Bostad.

Backaplan är en del av Vision Älvstaden som är ett av Nordens största stadsbyggnadsprojekt, där man till 2035 ska bebygga en yta av 4,6 miljoner kvadratmeter.

Målet är att skapa totalt 25 000 nya lägenheter och 45 000 nya arbetsplatser.

– Vi ser mycket positivt på Göteborg som region, behovet av nyproducerade bostäder är stort. Staden satsar och står inför en kraftig utveckling de närmaste åren. Balder ser långsiktigt på Backaplan som utvecklingsområde och affären kompletterar vår tidigare projektportfölj i området på ett bra sätt, säger Erik Selin, vd för Balder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev