Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Träningstrend ger draghjälp

Publicerad: 29 april 2014, 06:53

Den 19 maj körs fjärde upplagan av Fastighetsgirot som är ett träningslopp på cykel för folk i fastighetsbranschen.


Den 19 maj körs fjärde upplagan av Fastighetsgirot som är ett träningslopp på cykel för folk i fastighetsbranschen. I år kommer det att arrangeras lopp i både Stockholm och Malmö. Fastighetsnytt frågade initiativtagaren P-O Skoog på Forum Fastighetsekonomi AB hur det kommer sig att så många i näringslivet motionerar.

Det verkar ha blivit en trend att fler i näringslivet tränar. Vad kan det bero på?
Många i näringslivet är resultatinriktade och gillar att mäta sin träning i form av exempelvis tider eller vikter. Att sedan få testa sig mot andra på olika motionslopp är en morot i sig. Det triggar till att hela tiden träna mer och bättre. Men den viktigaste anledningen är säkert att fler och fler inser att träning även förbättrar arbetsförmågan på jobbet.

Vilka är fördelarna med cykling som motion?
Träningsformen leder till bra kondition och starka benmuskler. Den är skonsam mot kroppen. Det är få sporter som passar så bra att träna i grupp som just cykling vilket i sig är väldigt roligt. Då är det tämligen enkelt att komma upp i högre farter, säg 35 – 40 km i timmen, utan att ansträngningen blir alltför krävande och du får samtidigt en härlig fartkänsla som bonus. För den cyklande prylnörden ger dessutom cyklarna i sig och alla dess tillbehör förutsättningarna för ett oändligt lyckorus.

Loppet i Stockholm cyklas på Ekerö med start och mål på Kungsbroplan i Stockholm. Loppet i Malmö arrangeras också den 19 maj. Båda loppen är 80 kilometer långa.

Daniel Bergstrand

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.