Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tornstaden bygger åt Wallenstam i Åkersberga

Publicerad: 4 februari 2019, 10:46

Söra Kvarter Åkersberga – Belatchew Arkitekter

Tornstaden har fått uppdrag av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av 305 bostäder i nya bostadsområdet Söra Kvarter, i Åkersberga. Inflyttning sker etappvis med start under sommaren 2020.


Ämnen i artikeln:

Tornstaden fastigheterWallenstam FastigheterÅkersberga

Området Söra Kvarter kommer bestå av två kvarter som omges av fyra huskroppar, innehållande sju olika hus. Byggnaderna är ritade av Belatchew Arkitekter. Utöver bostäder kommer även lokaler för caféer och annan verksamhet uppföras.

– Österåkers kommun har stora framtidsplaner och det är spännande att få vara en del av denna utveckling. Vi känner oss mycket trygga med Tornstaden som samarbetspartner och våra arbetssätt har visat sig fungera bra tillsammans i våra tidigare samarbetsprojekt, säger Magnus Eklund, Avdelningschef Produktion hos Wallenstam i Stockholm.

– Vi är mycket glada att vi återigen har fått förtroendet av Wallenstam. Vårt väl upparbetade samarbete skapar goda förutsättningar för ett riktigt lyckat projekt, säger Erik Olofsson, vd Byggnads AB Tornstaden.

Byggnationen har påbörjats.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.