torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Topplägenhet i Karlatornet såld till rekordpris

Publicerad: 11 november 2022, 15:44

"Köparen ser Karlatornet och Göteborg som ett fantastiskt spännande boende och ett perfekt alternativ i den livssituation som hen befinner sig i", säger mäklaren Niklas Berntzon på ESNY.

Den andra av Karlatornets två topplägenheter är nu såld – den första köpte Ola Serneke själv. 365 kvadratmeter fördelat på tre våningar på 245 meters höjd är vad köparen får för köpesumman 66 miljoner kronor, uppger Serneke i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeOla SernekeGöteborg

R


Sex rum, eget spa med bastu och pool samt en takterrass på 71 kvadratmeter är andra kvaliteter i den nu sålda penthouse-lägenheten på toppnivån i Nordens högsta hus.

Därutöver bjuds utsikt i tre väderstreck. Lägenheten sträcker sig över tre våningar på plan 71–73, har fönster från golv till tak och en takhöjd upp till 7,5 meter. Bostaden är en äganderätt och under sommaren 2024 beräknas lägenheten vara klar för inflyttning.

Inte någon motsvarighet i hela Europa

– Vi är glada över att ytterligare en bostad i Karlatornet är såld och givetvis är det extra roligt att det är den andra av de två topplägenheterna. Vi ser att intresset för lägenheterna är stort generellt och en sådan här försäljning hoppas vi förstås kan bidra till ytterligare intresse, säger Ola Serneke, vd Serneke Invest och själv ägare till den andra topplägenheten, i en kommentar.

Bild 1/3  Vid färdigställandet får Karlatornet 74 våningar. Den här lägenheten sträcker sig från våning 71 till 73.

Köparen, som vill vara anonym, är brittisk medborgare med familjeband till Göteborg och yrkesmässiga kopplingar till en nordisk marknad.

– Köparen ser Karlatornet och Göteborg som ett fantastiskt spännande boende och ett perfekt alternativ i den livssituation som hen befinner sig i. Lägenheten är ett verkligt unikt boende, som inte har någon motsvarighet i hela Europa vill jag påstå, säger Niklas Berntzon, mäklare för den genomförda försäljningen på mäklarfirman ESNY.

Niklas Berntzon, ESNY:s stjärnmäklare, genomförde försäljningen.

Karlatornet får totalt 611 lägenheter. I dagsläget är 489 av dem sålda. Inflyttningen i Karlatornet inleds i augusti 2023 och beräknas vara helt genomförd cirka sex månader senare.

Byggnationen av Karlatornet befinner sig i dag på våning 66 och har nått en höjd av 211 meter. Vid färdigställandet får Karlatornet 74 våningar och höjden 246 meter och blir därmed Nordens högsta byggnad och EU:s högsta bostadshus.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev