Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Topp tre Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014

Publicerad: 19 Juni 2014, 10:38

Juryn till Årets kvinna i fastighetsbranschen har valt ut tre kandidater som har möjligheten att få utmärkelsen 2014; Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan, Tina Karrbom-Gustavsson, docent i byggprojektledning på KTH i Stockholm och Katarina Wåhlin Alm, vd NCC Property Development.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

Anna Denell nomineras för att hon “på ett förträffligt sätt lyfter hållbarhetsfrågor i branschen och upp i styrelserummet på Vasakronan”.

Tina Karrbom-Gustavsson nomineras med motiveringen att hon “brinner för att inspirera studenter och medvetet arbetar med genusfrågor”.

Katarina Wåhlin Alm nomineras för att hon ”med lång erfarenhet driver fastighetsutveckling med stor kompetens och glädje”.

Det har kommit in rekordmånga nomineringar till utmärkelsen i år.

– Det är otroligt roligt att så många nomineringar kommit in. Det bevisar att det finns många inspirerande kvinnor i fastighetsbranschen och som vi bör lyfta fram som goda exempel, säger Sara Haasmark, hållbarhetschef på Fastighetsägarna Stockholm och sekreterare i juryn.

Den 28 augusti delas utmärkelsen ut till en kvinna i fastighetsbranschen som verkar som en inspiratör för andra. Utdelningen sker i samband med ett seminarium i Fastighetsägarnas hus där bland andra Biljana Pehrsson, som fick utmärkelsen 2013 och även sitter med i juryn i år, medverkar.

Ny jury
Fastighetsägarna Stockholm och Fastighetsnytt presenterar i dag en helt ny jury till årets upplaga av Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014; Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan, Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter, Erik Selin, vd Balder, Rebecka Yrlid, hållbarhetschef Humlegården Fastigheter AB, Gustav Stenbeck, Director Sustainability & Security Nordic Choice samt Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

Tidigare vinnare av Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen:

2003: Christina Gustafsson (grundare, vd Svenskt Fastighetsindex, IPD)

2005: Christel Armstrong Darvik (vd, Fastighets AB Tornet)

2006: Charlotte Axelsson (vd, HSB Stockholm)

2007: Agneta Jacobsson (vd DTZ)

2008: Charlotte Strömberg (vd, Jones Lang LaSalle Norden)

2009: Kicki Björklund (vd för Sigtunafastigheter)

2010: Gunilla Högbom (vd, Locum)

2011: Ingalill Berglund (vd Atrium Ljungberg)

2012: Louise Richnau (senior partner, Leimdörfer)

2013: Biljana Pehrsson (vd, Kungsleden) delar priset med Siv Malmgren (vd, John Mattson)

2014: ?

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.