torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Titania får grönt ljus för detaljplan i Vallentuna

Publicerad: 29 mars 2023, 08:21

Detaljplanen tillåter Titania att bygga 76 bostäder i flerfamiljshus.

76 hyresrätter nära Vallentuna centrum. Det blir möjlighet när den detaljplan Titania drivit ihop med Vallentuna kommun godkänts av kommunfullmäktige.

Ämnen i artikeln:

SvepetTitaniaVallentuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var på måndagen den 27 mars som kommunfullmäktige i Vallentuna röstade för att anta detaljplanen "Del 2 av Rickebyhöjd" nära centrum. Den aktuella detaljplanen omfattar byggnation av 76 hyresrätter i flerbostadshus och har drivits av Titania ihop med kommunen.

Byggrätterna inom projektet ligger inom fastigheterna Vallentuna-Rickeby 1:48 som Titania äger sedan tidigare och Vallentuna-Mörby 1:310 som ägs av det kommunala bolaget Össebyhus. Med det bolaget har Titania ett avtal om förvärv av byggrätter vid lagakraftvunnen detaljplan.

Läs också: Titanias bostadsprojekt i Botkyrka stoppas av domstolen – "En besvikelse"

– Projektet är idealiskt för Titania med små hyresrätter 250 meter från spårbunden trafik och kommuncentrum med bra utbud. Just denna typ av hyresbostäder finns det stort behov av i Storstockholm. Kalkylen ger vid handen att projektet ger bra lönsamhet, räknat på avkastning på kostnader, även i dessa tider med högre produktions- och räntekostnader. Att vi redan äger större delen av marken där byggrätterna ligger och har bra ingångsvärden på denna del gör också sitt till, säger Titanias COO Wojciech Wondell i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev