Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tillväxtföretag drabbas av bostadsbristen

Publicerad: 29 januari 2014, 09:49

Enligt en undersökning genomförd på uppdrag av Stockholms Handelskammare har nästan en tredjedel av de snabbast växande företagen med 5-99 anställda i Stockholm någon gång drabbats av svårigheter att rekrytera på grund av bostadsbristen.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Vart femte tillväxtföretag har helt misslyckats med rekryteringar eftersom det saknas bostäder, enligt rapporten från Stockholms Handelskammare.

– Bostadsbristen i Stockholm bidrar till att göra regionen mindre attraktiv och den slår direkt mot jobb och tillväxt. Detta är alarmerande eftersom huvudstadsregionen är Sveriges tillväxtmotor och i förlängningen drabbas därmed svensk ekonomi, säger Stockholms Handelskammares vd Maria Rankka.

Om undersökningen
Marknadsundersökningsföretaget TNS Sifo frågade på uppdrag av Stockholms Handelskammare 500 tillväxtföretag i Stockholms län om bostadsbristens påverkan på deras förmåga att rekrytera.  Som till­växtföretag räknas i undersökningen företag med 5–99 anställda som från år 2010 till år 2012 ökat antal anställda med minst 20 procent. Urvalet av företag är hämtat från Bisnode. Data har bearbetats och analyserats av Stockholms Handelskammare.

Rapporten hittar du här

Redaktionen

Källa: Stockholms Handelskammare

Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.