fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Tillfälliga studentbostäder i Göteborg

Publicerad: 21 november 2012, 14:09

SGS Studentbostäder har tecknat avtal om att hyra mark av Akademiska Hus för uppförande av tillfälliga studentbostäder på Medicinareberget.

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSGS Studentbostäder

På tomten, som är belägen på Medicinaregatan 14 i Göteborg, kommer SGS Studentbostäder att uppföra 38 tillfälliga studentbostäder som ska blockhyras av Göteborgs universitet. Bostäderna har beviljats tillfälligt bygglov om max 5 + 5 år. Lägenheterna är på 18 kvadratmeter och hyran kommer att vara strax under 3 000 kronor per månad. Byggstarten sker idag den 21 november och bostäderna planeras stå klara efter årsskiftet.

– Avtalet mellan Akademiska Hus och SGS Studentbostäder är ett positivt tecken på att bostadsbristen för våra studenter går att lösa med gemensamma krafter och nya idéer, säger Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet.

Samtidigt arbetar SGS Studentbostäder och Akademiska Hus med ytterligare ett projekt vid Medicinareberget som kan resultera i att 600 permanenta studentbostäder byggs. Förra året köpte SGS en tredjedel av byggnaden ”Mattecentrum” på Campus Johanneberg i Göteborg av Akademiska Hus, där det nu byggs 94 studentbostäder som står klara för inflyttning till höstterminen 2013.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SGS Studentbostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev