Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tennis blir bostäder vid Ullevi

Publicerad: 7 februari 2017, 13:38

Gamla Ullevi till vänster i bilden. På parkeringsplatsen i förgrunden ligger idag kontorshuset Park49.

Foto: Wikimedia.

Wallenstam får en markanvisning i centrala Göteborg, på mark granne med Heden, nybyggda Park49 och Gamla Ullevi. På platsen ska bostäder, kontor och butiker byggas.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgUlleviWallenstam Fastigheter

Fastigheten ligger på Smålandsgatan i Göteborg och disponeras idag av Ullevi Tenniskklubb. Totalt ska 17 000 kvadratmeter byggas.

Det var för två år sedan som fastighetskontoret lämnade in en ansökan om planändring till stadsbyggnadskontoret. Avsikten var att bygga vidare på det företagsområde med kontor som börjat växa fram runt Ullevi, men också skapa en bredare användning som utöver tennisen inkluderar bostäder och olika slags verksamheter.

─ Utöver att säkerställa en ny modern tennisanläggning beräknar vi en möjlig volym om cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på bostäder, kontor, butiker, restauranger. Vi ser nu fram emot starten av detaljplanearbetet, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.