Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Temporära bostäder på gång i Göteborg

Publicerad: 23 Mars 2016, 12:47

Foto: Sverrir Thór

Fastighetsnämnden i Göteborg har gått vidare med tre platser för uppförande av temporära bostäder. Framtiden AB ska nu gå vidare med utformningen av platserna, för att i nästa skede ansöka om tillfälliga bygglov.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

De tre platser som valts ut är Askimsviken, Kärralundsvallen och området väster om Lemmingsvallen.

Omfattningen på byggnaderna är inte klarlagd ännu. Mer konkreta svar kommer i och med att man inleder bygglovsprocessen.

Dock är inriktningen för det fortsatta arbetet med temporära bostäder att det ska byggas bostäder i mindre skala. Staden vill alltså helst att det inte ska bo så stort antal människor på samma plats.

Barnfamiljer och studenter är två målgrupper som staden ska försöka jobba med att få in som boenden i dessa bostäder, då möjligheterna till integration anses öka ju större blandning av olika grupper det finns i ett område.

När alla utredningar och ritningar är gjorda och bygglovsprocessen avslutad hamnar ärendet på byggnadsnämndens bord, för godkännande eller avslag. Under bygglovsprocessen kan allmänheten, främst så kallade berörda sakägare, lämna in synpunkter och efter ett eventuellt beslut om bygglov finns möjligheten att överklaga.

Letandet efter ytterligare platser pågår parallellt.

Fastighetskontorets motiveringar till varför de aktuella områdena gått vidare i processen:
Askimsviken
: De tekniska förutsättningarna är goda för byggnation av temporära bostäder. För området Askimsviken föreslår fastighetskontoret att bygglov ska sökas för en del av området närmast infarten. Fastighetskontoret rekommenderar att man bygger en mindre bostadsbebyggelse.

Väster om Lemmingvallen: De tekniska förutsättningarna är goda för byggnation av temporära bostäder. Fastighetskontoret rekommenderar att man bygger ett mindre antal bostäder.

Kärralundsvallen: De tekniska förutsättningarna är goda för byggnation av temporära bostäder. Bostäderna föreslås placeras i nära anslutning till Wingårdsgatan. Fastighetskontoret rekommenderar att man bygger ett mindre antal bostäder.

Redaktionen

Källa: Göteborgs stad

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.