Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Temporära bostäder på flyt

Publicerad: 28 januari 2016, 11:51

Bild: Älvstaden Utveckling.

Älvstranden Utveckling söker aktörer som vill bygga 650 temporära bostäder i Frihamnen, Göteborg. En del i satsningen utgörs av bostäder som flyter på vattnet.


Ämnen i artikeln:

GöteborgÄlvstranden UtvecklingFrihamnen

Bostäderna delas in i tre kategorier för studenter, nyanlända och företag. De kommer att ligga i det som så småningom kommer att utgöra den femte etappen av den stadsutvecklingsprojektet i Frihamnen. Permanenta bostäder där är ganska långt borta, varför bolaget vill utnyttja platsen fram till dess.

– I vision Älvstaden, som vi utgår ifrån, pratar vi mycket om att utveckla det temporära som metod. Frihamnen är väldigt stort, och den femte etappen kommer ändå inte att byggas förrän om 15 år, säger Ulrika Palmblad Gröön, chef för fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling, till Fastighetsnytt.

Ulrika Palmblad Gröön. Foto: Älvstranden Utveckling.

Ulrika Palmblad Gröön. Foto: Älvstranden Utveckling.

Tanken är att aktörerna får ett 15-årigt arrendeavtal. Ulrika Palmblad Gröön tror att det kommer att röra sig om någon typ av modulbostäder.

Anbudsprocessen gäller nio byggrätter på totalt 30 000 kvadratmeter BTA, på Kvillepiren, mellan kajen och Kajskul 122 på Lundbykajen.

Dessutom kommer man att erbjuda byggrätter på vattnet, där man ska kunna bygga flytande kvarter.

Hur ska det gå till? 
– Vi kommer att anvisa lotter på vatten, för de som är intresserade av att bygga där. Sen får vi se vilka olika lösningar som kan komma fram, säger Ulrika Palmblad Gröön.

Hon tror att man kan komma att bygga fler temporära bostäder på området, även om man antagligen inte kommer att hitta lika stora ytor.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.