Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Temporära bostäder i Frihamnen

Publicerad: 22 september 2015, 06:43

Styrelsen för Älvstranden Utveckling AB har beslutat att satsa på temporära bostäder i Frihamnen. Senast i början av 2016 kommer de första anvisningarna att ske och målet är att på sikt färdigställa cirka 1 000 bostäder med 5-15 år långa bygglov.


Ämnen i artikeln:

FrihamnenGöteborg

Styrelsen gav bolaget ett prioriterat uppdrag i april 2015 att utreda förutsättningarna för temporära bostäder inom Älvstaden. Detta ligger nu till grund för beslutet. I ett pressmeddelande skriver man att ett inslag i förslaget är att ha flytande hamnkvarter. Området mellan Lundbyhamnen och Kvillepiren kan också vara lämpliga för exploatering.

– Behovet är akut i Göteborg. Det tar tid att planera och bygga så medan vi inväntar permanenta lösningar i Frihamnen vill vi att göteborgarna ska kunna använda marken under tiden, säger Mattias Jonsson (S) styrelseordförande för Älvstranden Utveckling AB.

Till att börja med kartläggs området och den första anvisningen för bostäder och verksamheter ska vara ute till årsskiftet 2015/2016. Under 2016 kommer fler områden inom Älvstaden som är lämpliga för uthyrning identifieras för att hyras ut.

Älvstranden Utveckling AB hyr redan idag ut mark på Lindholmen för studentlägenheter som kommer byggas av moduler. Anvisningarna för de kommande temporära bostäderna kommer troligtvis ske i två steg: ett första för Frihamnen och Lindholmen och det andra för Södra Älvstranden och eventuellt Gullbergsvass.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Älvstranden Utveckling

Ämnen i artikeln:

FrihamnenGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.