Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Telge säljer bostadsfastigheter

Publicerad: 8 maj 2018, 11:21

Södertäljes allmännyttiga bostadsbolag Telge Bostäder säljer två fastigheter i Rosenlund och Saltskog. Köpare är Ivarssons Bostäder.


Ämnen i artikeln:

Telge BostäderSödertälje

Försäljningen är en del i bolagets affärsplan, där försäljningar ska genomföras för att få in kapital för underhåll och nyproduktion.

I Telge Bostäders affärsplan framgår att bolaget ska sälja fastigheter för att få in kapital till underhåll och nyproduktion samt för att skapa en mix av ägare och ägarformer i Södertäljes olika bostadsområden. Nu säljs två fastigheter i områdena Rosenlund och Saltskog i Södertälje

– Ett av våra uppdrag är att ta ansvar för Södertäljes bostadsmarknad genom att bygga nytt och utöka antalet bostäder på en marknad som är hårt pressad av bostadsbrist, säger Juan Copovi-Mena, vd Telge Bostäder.

Ett flertal bolag visade intresse för att köpa. Kravet på köparen har varit att det ska vara en fastighetsägare med goda referenser som ser förvärvet långsiktigt. Innan köpet gick igenom har bland andra Telge Bostäders styrelse och koncernstyrelsen godkänt den nya ägaren.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Telge BostäderSödertälje

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.