tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Telge Bostäder gör om lokaler till bostäder

Publicerad: 17 november 2021, 15:38

Telge gör om lokaler till bostäder. Foto: Telge Bostäder

Telge Bostäder utvecklar bostäder i Södertälje i form av både nyproduktion och ombyggnation av befintliga lokaler. Under det senaste året har 78 nya hem producerats genom lokalkonvertering.

Ämnen i artikeln:

Telge BostäderSödertälje

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Telge Bostäder har som ambition att årligen bidra med minst 100 nya hem i Södertälje fram till år 2036. I detta ingår även att bygga om befintliga lokaler till nya lägenheter. Under 2020 och 2021 har Telge Bostäder producerat 78 nya hem genom just lokalkonvertering. 

– Telge Bostäder är inne i en väldigt spännande period med både nyproduktion och lokalkonverteringar. Flera projekt är fortfarande i ett tidigt skede, men trygghetsboendet i Västergård har haft inflyttning och med Löwensväg i Järna har vi kommit till byggstart, säger Pontus Werlinder, vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Läs även: Bostadsbyggandet fortsätter att öka - men takten bromsar in

Utöver att erbjuda fler bostäder ser Telge Bostäder att lokalkonverteringar även kan möjliggöra för ökad tillgänglighet i äldre bostadsområden.

– Det känns bra att använda sig av ytor vi redan har och göra bostäder av dem, det blir en form av cirkulär ekonomi. Något jag tror på och är övertygad om att vi kommer se mer av i alla delar av samhället i framtiden, avslutar Pontus Werlinder, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev