Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tecknar kontrakt om 220 miljoner

Publicerad: 21 oktober 2015, 07:40

Illustration: Varg arkitekter.

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Familjebostäder för nybyggnation i nya Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktssumman för den första etappen uppgår till cirka 220 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SernekeFamiljebostäderStockholmÄlvsjö

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Familjebostäder för nybyggnation av 133 bostäder i den nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktssumman för den första etappen uppgår till cirka 220 miljoner kronor.

I Älvsjöstaden planeras det för totalt cirka 1 600 nya bostäder i flera etapper. Serneke ska bygga den första etappen med 133 hyresrätter på fastigheten Kabelverket.

– Detta är ett viktigt kontrakt för oss och ytterligare ett led i att etablera Serneke i Mälardalen, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

I projektet ingår även option på nybyggnad av 157 lägenheter och 2 lokaler på fastigheten Sandaletten. Detta projekteras tillsammans med Familjebostäder parallellt med produktionen av etapp 1.

Byggstart är beräknad till våren 2016 och etapp 1 beräknas stå klar i slutet på 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Serneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.