Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tecknar avtal för sporthall och nya bostäder

Publicerad: 24 november 2015, 09:47

Uppsala kommun har tecknat ett optionsavtal med Rosendals fastigheter för att bygga en ny sporthall, centrumanläggning och cirka 400 bostäder i den nya stadsdelen Rosendal.


Ämnen i artikeln:

RosendalUppsala

Uppsala kommun har tecknat ett optionsavtal med Rosendals fastigheter för att bygga en ny sporthall, centrumanläggning och cirka 400 bostäder i den nya stadsdelen Rosendal. Bygget ska ligga vid det framtida torget.

Avtalet innebär att bolaget ges ensamrätt att i samverkan med kommunen utveckla sitt förslag inom kommande detaljplan för Rosendalsfältet. Avtalet är giltigt till och med 31 mars 2016.

Avsikten är att ett markanvisningsavtal ska kunna tecknas under optionstiden. Uppsala kommun är huvudsaklig markägare i området och försäljning av kvartersmarken föregås då av en markanvisning.

– Förhoppningen är att den här anläggningen ska ge Uppsalas unga möjlighet att uppleva glädjen med idrott och aktivitet, säger Henrik Svanqvist, vd på Rosendals fastigheter.

Tidplanen är ännu inte satt. Detaljplanen för Rosendal beräknas bli antagen av plan- och byggnadsnämnden i december och stadsdelen kommer att byggas ut under flera år. Om optionen resulterar i ett markanvisningsavtal, som innebär att marken säljs till marknadspris, kan byggstart enligt kommunen ske inom de närmaste åren.

Redaktionen

Källa: Uppsala kommun

Ämnen i artikeln:

RosendalUppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.