Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Svenska fastigheter lockar fortfarande

Publicerad: 14 januari 2014, 15:57

Nittio procent av Europas fastighetsinvesterare anser att den svenska marknaden är attraktiv eller mycket attraktiv i jämförelse med övriga Europa och de spår ett ökat antal fastighetsaffärer i Sverige under 2014.


Ämnen i artikeln:

EY

Svenska fastigheter står stadiga i ett svajigt Europa, visar EY:s årliga studie ”Real Estate Assets Investment Trend Indicator” som baseras på en undersökning bland mer än 500 fastighetsinvesterare i 15 europeiska länder. Den svenska marknaden anses vara transparent och likvid, och hela 90 procent av de tillfrågade ser Sverige som en attraktiv eller mycket attraktiv marknad för fastighetsinvesteringar i jämförelse med övriga länder i Europa. En majoritet, 71 procent, tror även att eurokrisen kan gynna den svenska fastighetsmarknaden under det kommande året.

Fler och större affärer
En stor majoritet (81 procent) av de tillfrågade förutser ett ökat antal fastighetsaffärer i år jämfört med föregående år samtidigt som värdet på en genomsnittlig fastighetsaffär bedöms öka. Hälften av deltagarna i undersökningen menar även att rädslan för ökat inflationstryck driver den svenska fastighetsmarknaden.

– Sveriges ställning på den europeiska fastighetsmarknaden är fortsatt stark. Transaktionsvolymen bedöms öka under 2014 vilket delvis är drivet av utländska investerare och fler portföljaffärer. Till skillnad från föregående års undersökning ser mindre än hälften av investerarna finansieringen som en utmaning. Vår syn är att de finansieringssvårigheter som funnits inte anses vara ett lika stort hinder för fastighetsinvesteringar som tidigare, delvis för att komplement till bankfinansiering nu finns etablerade på marknaden, säger Daniel Öberg, partner EY Real Estate.

Private Equity-aktörer och försäkringsbolag bedöms vara de mest aktiva aktörerna på marknaden under 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande EY

Ämnen i artikeln:

EY

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.