tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Svensk bostadsjätte sajnar med norsk proptech-plattform: ”Starten på vår internationella resa”

Publicerad: 8 september 2022, 09:46

Emmie Grut, försäljningschef, och Guy Montuelle, grundare och vd, norska Bygr.

Norska proptechföretaget Bygr har ingått sitt första samarbete utanför Norges gränser – svenska Aros Bostad blir bolagets kund, det skriver norrmännen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAros BostadProptech

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Bygr tillhandahåller en digital plattform för att samordna bostadsprojekt i utvecklingsfasen – mellan kund och övriga aktörer. Det kan bland annat handla om val av inredning och eftermarknadshantering. 

Flera ledande bostadsutvecklarna i Norge finns på kundlistan och fler än 600 underleverantörer använder plattformen. Aros Bostad är Bygrs första kund i Sverige. 

Läs mer: Guide: Digitalisering utmaning för branschen – så här gör du 

I mars inledde proptechaktören sin kommersiella satsning här i Sverige, ledd av försäljningschefen Emmie Grut. 

Efter några månader är alltså första kontraktet i hamn – Aros Bostad har knutit ett ramavtal för både inredning- och eftermarknadshantering: 

– Valet föll på Bygr efter att vi utvärderat de tekniska aspekterna, funktionaliteten och hur intuitiv plattformen är, kommenterar Eva Adeström, kundansvarig på Aros Bostad.

Läs mer: Proptechbolag förvärvar konkurrent för att bli störst i Norden 

Signeringen med Aros är, enligt norrmännen, en milstolpe: 

– Det markerar att vi nu har etablerat oss i Sverige, men samtidigt är de också vår första kund utanför Norge. Avtalet markerar därför också starten på vår internationella resa, säger grundaren och vd:n för Bygr, Guy Montuelle. 

Bland de största ägarna i Bygr finns det norska investmentbolaget Kistefos och Construct Venture – ett investmentbolag som ägs till hälften av Obos och AF Gruppen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev