Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Sveafastigheter utvecklar Södra Hallsta

Publicerad: 9 maj 2018, 09:12

Bild: Belatchew Arkitekter

Sveafastigheter Utveckling ska utveckla ett nytt bostadskvarter i Södra Hallsta, i Salem. Detta efter en vinst i kommunens markanvisningstävling. Förslaget innehåller flerbostadshus och småhus i nära anslutning till naturområden.

Ämnen i artikeln:

Belatchew ArkitekterSveafastigheter Utveckling

Sveafastigheter Utveckling ska utveckla ett nytt bostadskvarter i Södra Hallsta, i Salem. Detta efter en vinst i kommunens markanvisningstävling. Förslaget innehåller flerbostadshus och småhus i nära anslutning till naturområden. Dessutom tillkommer även runt 60 hyresrätter.

– Det är mycket roligt att Salems kommun givit oss förtroendet att få vara med att utveckla Södra Hallsta. Vi tror mycket på området och ser fram emot att vara med och skapa en småskalig stad med närhet till naturen, säger Rahel Belatchew, vd på Sveafastigheter Utveckling.

– Sveafastigheter Utveckling är det förslag som är mest fördelaktigt för kommunen ur flera aspekter. Det är viktigt att kommunen tar tillvara på Södra Hallsta för att ge ett gott tillskott till bra bostäder nära Rönninge centrum och stationen, dessutom med bra ekonomi som tillåter att Tvärleden byggs, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsen ordförande.

Arkitekt är Belatchew Arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev