Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Svagare marknad: omvandlar Botkyrka-projekt

Publicerad: 24 juni 2019, 05:07

Bild: Titania

Titania omvandlar ett projekt med 242 planerade bostadsrätter i Alby, Botkyrka till hyresrätter. Bostäderna ingår i det större projektet Tingstorget.

Ämnen i artikeln:

AlbybergTitania

Titania omvandlar ett projekt med 242 planerade bostadsrätter i Alby, Botkyrka till hyresrätter. Bostäderna ingår i det större projektet Tingstorget.

Tingstorget har varit Titanias profilprojekt de senaste åren, med totalt cirka 700 nya lägenheter. Projektet är nu klart, och husen färdigbyggda. Det innebär att de första hyresgästerna kan flytta in redan i juli.

Bakgrunden till omvandlingen av de planerade bostadsrätterna är den svagare utvecklingen på bostadsrättsmarknaden som drabbat även Botkyrka.

– Vi kan se att den lokala marknaden för bostadsrätter inte utvecklas lika snabbt som tidigare. För att området ska bli den levande stadsdel med sprudlande affärslokaler som vi lovat Alby-borna, ställer vi nu om till hyresrätter istället. Det blir oavsett en bra affär för oss, säger Einar Janson, vd på Titania i ett pressmeddelande.

Majoriteten av hyresrätterna kommer att förmedlas av bostadsförmedlingen och 30 procent kommer att öronmärkas som ungdomsbostäder (18-25 år).

– Här finns nu 481 nya bostadsrätter som gjort det möjligt för boende i området att göra bostadskarriär och samtidigt bo kvar i sitt favoritområde. De nya hyresrätterna är i huvudsak mindre bostäder där efterfrågan är stor. Med tanke på att det bara tar 25 minuter till Södertörns högskola så utgör de nya hyresrätterna garanterat ett välkommet tillskott, säger Massoud Zolfaghari, projektchef Titania.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev