Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Svag prisökning på bostäder i februari

Publicerad: 14 mars 2016, 13:54

Foto: Lantmäteriet.

Efter att bostadspriserna stått relativt stilla i början av året, har de återigen börjat röra sig uppåt, åtminstone vad gäller villor. Priset på villor har ökat med 1 procent i riket den senaste månaden. Mest ökar priserna i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Efter att bostadspriserna stått relativt stilla i början av året, har de återigen börjat röra sig uppåt, åtminstone vad gäller villor. Priset på villor har ökat med 1 procent i riket den senaste månaden. Mest ökar priserna i Göteborg. Detta enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Efter några månader av stiltje börjar priserna röra sig uppåt igen. Det är särskilt tydligt för villor med en ökning på +2% i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg den senaste månaden. I Malmöområdet har villorna ökat med +1%. Tittar vi på bostadsrätter har priserna ökat med +1% i samtliga tre innerstadsområden. I Stor-Göteborg har priserna gått upp +2%, i Stor-Malmö +1% medan dom i Stor-Stockholm som helhet stod stilla konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

De senaste 12 månaderna har dock priserna på bostadsrätter stigit med 14 procent, och villorna med 10 procent.

– Det har kommit ut 13 procent fler bostadsrätter till försäljning hittills i år jämfört med samma period förra året. Vi ser även att intresset för bostäder mätt i antal besökare på Hemnet fortsätter att öka. Hittills i år har antalet unika besökare ökat med 4 procent jämfört med året innan, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Det genomsnittliga kvadratmeterpriset på bostadsrätter i riket var 36 576 kronor under februari. Motsvarande siffra för centrala Stockholm var 88 774, för centrala Göteborg 54 477 kronor och för centrala Malmö 26 327 kronor.

Redaktionen

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.