Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Studenter överväger flytt

Publicerad: 8 Augusti 2012, 10:46

Enligt en rapport från Hyresgästföreningen har bostadsbristen fått nästan en femtedel av studenterna i landets storstadsregioner att överväga att flytta därifrån.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

En stor andel av storstadsstudenterna har också låtit bli att söka jobb i storstäderna på grund av bostadsbristen. Det visar en undersökning som TNS SIFO utfört på uppdrag av Hyresgästföreningen.

14 procent av de studenter som bor i någon av landets storstadsregioner har på grund av bostadsbristen övervägt att flytta under studietiden och nästan var femte, 18 procent, har övervägt att göra det efter avslutade studier.

– Storstadsregionerna måste ge förutsättningar för att locka högutbildad och attraktiv arbetskraft på både kort och lång sikt. I de förutsättningarna ingår möjligheten till ett bra boende, säger Ylva Westander, utredare på Hyresgästföreningen och författare till rapporten.

17 procent av studenterna har låtit bli att söka jobb i storstadsregionerna på grund av bostadsbristen och fem procent av studenterna har tackat nej till jobb i någon av storstadsregionerna på grund av bostadsbristen.

Undersökningsföretaget TNS SIFO genomförde i maj 2012 en webbpanelundersökning där 240 studenter mellan 20 och 35 år gamla, bosatta i storstadsregionerna Stockholm/Södertälje, Göteborg samt Malmö/Lund/Trelleborg, deltog.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hyresgästföreningen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.