Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Studentbostäder på KTH Campus

Publicerad: 9 april 2013, 12:06

V. Förslag Byggvesta och Utopia. H. Förslag Einar Mattsson och Semrén & Månsson

Akademiska Hus inleder planarbetet för minst 350 studentbostäder på KTH Campus i Stockholm. Utvecklingen av de nya studentbostäderna sker i samarbete med fyra byggherrar, Skanska, Einar Mattsson, ByggVesta och SBC Bo.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadAkademiska HusStudentbostäderKTH

– KTH Campus är en mångfacetterad miljö med olika högskolor, forskningsinstitutet och nya företag. Ett viktigt nästa steg är att tillföra boende i miljön. Studentbostäder kommer att bidra till ett än mer levande campus, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

Akademiska Hus vill med sina samarbetspartners utveckla boende som koncept inne på campus. De partners som valts ut har, tillsammans med sina arkitekter Rosenbergs, Semrén & Månsson, Utopia och Ettelva, redovisat innovativa lösningar kring ekonomi, arkitektur och hur boende och service kan utvecklas tillsammans.

V. Förslag Skanska och Rosenbergs. H. Förslag SBC Bo och ETTELVA

– Att integrera student- och forskarbostäder i campusområdena är en konkurrensfaktor för att skapa attraktiva universitet och universitetsorter och bidrar i högsta grad till Stockholm som en världsledande kunskapsregion, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

– Idag är KTH Campus ganska ödsligt kvällstid och den norra delen är glest bebyggt. Att komplettera med studentbostäder är ett utmärkt sätt att skapa en levande och roligare stadsmiljö, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Start-PM för detaljplanerna kommer upp för beslut i stadsbyggnadsnämnden den 18 april 2013. Planen beräknas antas under 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska hus, Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.