Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Studentbostäder klara för inflyttning i campus Albano

Publicerad: 5 september 2022, 15:00

Campus Albano.

Foto: Svenska Bostäder

Lagom till terminsstart är Svenska Bostäders nya studentbostäder redo för inflyttning på campus Albano. Det här är det fjärde huset som byggs vilket betyder att man har kommit halvvägs i projektet.


Ämnen i artikeln:

Campus AlbanoDennis WedinStockholmSvepet

– Nu flyttar 198 nya studenter in i området Albano där vi bygger totalt cirka 1 000 nya student- och forskarbostäder. Detta är så bra för Stockholm, kommenterar Dennis Wedin, styrelseordförande Svenska Bostäder.

Läs mer: Fastighetsnytt avslöjar: Massavhopp från fastighetsjätten – petade ledningschefer kliver av 

Nu fortsätter arbetet med att färdigställa resten av bostäderna till hösten 2023. På Albanovägen 2-4 (fastighet Kattrumpstullen 9) finns några större lägenheter med kompiskontrakt, korridorsboende och mindre 1:or med eget kök och badrum. Hyrorna ligger på 5 524–15 208 kronor/månad. 

Lägenheterna på 1 rum och kök varierar i storlek mellan 16 och 32 kvadratmeter. Ett mindre antal lägenheter blir på 2–3 rum och kök. Korridorsboendet kommer att ha upp till åtta rum med eget badrum och delat kök.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.