Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Studentbostäder i Sverige om att Prime Living upphör: ”De projekt som de byggt dåligt ska vi se till att bygga bra”

Publicerad: 26 Oktober 2020, 10:29

Joachim Kuylenstierna är vd på Fastator, en av storägarna i nya sammanslagna bolaget.

Foto: Studentbostäder i Sverige / Fastator

Studentbostäder i Sverige går samman med Prime Living och tar det senaste bolagets plats på börsen. ”De problem som förknippats med Prime Living kommer att vara en minne blott ganska snart”, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator som är en av storägarna i det sammanslagna bolaget.


Ämnen i artikeln:

Studentbostäder i SverigeAmasten FastigheterFastatorSBB FastigheterPrime Living

Studentbostadsbyggaren Prime Living har blivit kallat ett skandalbolag och har utnämnts till landets värsta hyresvärd efter stora problem med ett bygge av 1 100 studentmoduler i Spånga i Stockholm.

Läs även: Lindbäcks ny storägare i SBS

En ny affär gör att bolaget helt upphör att existera. Det är bolaget Studentbostäder i Sverige, SBS, som går samman med Prime Living och tar dess plats på börsen.

Genom samgåendet kommer nuvarande aktieägarna i Studentbostäder i Sverige tillsammans äga cirka två tredjedelar av aktierna det sammanslagna bolaget.

Läs även: Studentbostäder rekryterar från HSB

Den tidigare styrelsen i Prime Living upplöses och ersätts av styrelseordförande Björn Rosengren och styrelseledamöterna Karin Krook, Rosel Ragnarsson och Sven-Göran Svensson. 

– Syftet med detta är att vi blir ännu större. Den här tillgången har legat lite osynlig hos oss ganska länge, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator som tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, Phoenix Insurance Group Ltd och Amasten blir största aktieägare i det nya större Studentbostäder i Sverige 

Prime Living har kantats av problem i flera år. Hur hanterar ni det? 

– De projekt som Prime Living har gjort dåligt får vi nu se till att göra bra, säger Joachim Kuylenstierna till Fastighetsnytt.

Han kallar affären ett omvänt förvärv då Studentbostäder i Sverige tar över Prime Livings plats på Nasdaq First North Growth Market. 

Hur mycket kommer Studentbostäder i Sverige att öka byggtakten av studentbostäder i och med den här affären? 

– Prime Living har 2 000 byggrätter med studentbostäder redan och de kan börja byggas direkt. Studentbostäder i Sverige är redan det största studentbostdsbolaget och bli nu ännu större. Vi ska finnas i alla delar av Sveriges där det finns behov av studentbostäder, säger Joachim Kuylenstierna.

Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Sverige, uppger i ett mejl till Fastighetsnytt att Prime Living och Studentbostäder i Sverige haft ögonen på varandra en längre tid.

– Vi är glada att vi nu lyckats hitta varandra och att vi nu kan gå samma på ett sätt som gynnar båda parter, skriver Rebecka Eidenert.

 

Mer om affären

Efter samgåendet kommer Studentbostäder i Sverige att ha över 4000 bostäder, en projektportfölj med ca 2 000 studentbostäder på 13 studieorter över hela Sverige.

De större aktieägarna i Studentbostäder i Sverige har åtagit sig att garantera 150 miljoner kronor i en nyemission som genomförs efter att samgåendet slutförts. 

Styrelsen för det sammanslagna bolaget ska enligt förslag bestå av styrelseordförande Björn Rosengren och styrelseledamöterna Karin Krook, Rosel Ragnarsson och Sven-Göran Svensson. 

De största aktieägarna i det sammanslagna bolaget är vidare överens om att utse en valberedning bestående av Ilija Batljan (vd på SBB), Joachim Kuylenstierna (vd på Fastator), Bengt Kjell (styrelseordförande i Amasten) och Björn Rosengren (föreslagen styrelseordförande).

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.