lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Studentbostäder i Slakthusområdet

Publicerad: 18 augusti 2017, 09:46

Slakthusområdet. Foto: Stockholms stad

Svenska Studenthus ska bygga student- och forskarbostäder i Slakthusområdet i södra Stockholm, enligt Exploateringsnämndens handlingar. Ungefär 100 byggherrar har ansökt om markanvisningen.

Ämnen i artikeln:

FastighetskontoretStudentbostäderSvenska Studenthus

Svenska Studenthus ska bygga student- och forskarbostäder i Slakthusområdet i södra Stockholm, enligt Exploateringsnämndens handlingar.  Ungefär 100 byggherrar har ansökt om markanvisningen.

Det är den andra markanvisningen i den första etappen och om förslaget godkänns påbörjas bygget 2022 eller 2023. Det handlar om nybyggnation av 176 lägenheter i flerbostadshus, varav 148 blir studentbostäder och 28 forskarbostäder.

”Svenska Studenthus har visat att de kan klara samordningen mellan bostäder och idrottshall (som Fastighetskontoret ska bygga ut) på ett bra sätt och ska även bygga en förskola om fem avdelningar i kvarteret”, skriver Exploateringsnämnden.

Kommunfullmäktige fattade inriktningsbeslut för Slakthusområdet i april och Stadsbyggnadsnämnden kommer att ta fram en detaljplan för området före årsskiftet, som sedan prövas i planprocessen. Beslutet kommer att fattas under 2019 eller 2020 och om förslaget godkänns väntas byggstart ske direkt därefter och inflyttning ett par, tre år senare.

Beslut om markanvisningar för övriga kvarter inom etappen kommer att fattas under hösten.

”Vi ser positivt på projektet då det ger ett tillskott av bostäder och idrottsverksamhet i området, samt ett finansiellt tillskott till staden. Slakthusområdet blir ett blandat område med bostäder, kontor, verksamheter och handel”, skriver nämnden.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev