Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Strategiska frågor som hänger ihop

Publicerad: 15 april 2013, 12:11

Stockholms stadshus.

Foto: Mattias Fröjd

För stadsdirektören Irene Lundquist Svenonius är de stora strategiska frågorna i Stockholm bostäder och infrastruktur.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadIrene Svenonius

För stadsdirektören Irene Lundquist Svenonius är de stora strategiska frågorna i Stockholm bostäder och infrastruktur. När Fastighetsnytt träffade henne efterlyste hon en vital fastighetsbransch som kan bygga och förvalta det framtida Stockholm.

Stadsledningskontoret arbetar med strategisk utveckling i Stockholm. Kan du nämna en strategisk fråga som är extra viktig för staden?

Irene Svenonius

Det är egentligen två stora strategiska frågor vi arbetar med, och de hänger ihop. Det ena är att försörja staden med bostäder, det andra är att försörja den med teknisk infrastruktur. Det sistnämnda handlar om vägar och kollektivtrafik för att en växande befolkning ska kunna ta sig till jobbet på ett klimatvänligt sätt.

Vilken roll tycker du att fastighetsbolagen ska spela när det gäller Stockholms utveckling?
Fastighetsbolagen är viktiga aktörer, tillsammans med många andra naturligtvis. Vi ser framför oss att de ska bygga och äga de bostäder och arbetsplatser som behövs när staden utvecklas. Av den anledningen är det oerhört viktigt att vi har en vital fastighetsbransch som kan vara med och bygga och förvalta det framtida Stockholm.

Daniel Bergstrand

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.