Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stort intresse för bostäder bland investerare

Publicerad: 16 mars 2018, 11:12

Enligt en undersökning som investeringsplatformen Tessin utfört finns det ett högt intresse av bostadsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Tessin

Enligt en undersökning som investeringsplatformen Tessin utfört finns det ett högt intresse av bostadsfastigheter. Företaget samlade in svar från runt 1 253 svenska fastighetsinvesterare där 93% visade sig vara positiva till att investera i just bostäder. Dessutom har intresset för industrifastigheter ökat med runt 52% jämfört med resultaten från tidigare år, enligt undersökningen.

– Vi tror att fastighetsinvesterare är medvetna om att alla fastighetssegment påverkas olika av den ekonomiska utvecklingen och konjunkturen, samtidigt som fastighetsinvesteringar i media ofta likställs med investeringar i bostäder. En svagare marknad för bostadsrätter kan exempelvis öka intresset för att investera i hyresrättsprojekt. Men fastighetsinvesteringar kan handla om allt från semesterbostäder till lekland och äldreboenden, säger Jonas Björkman, VD på Tessin, som står bakom undersökningen.

Resultatet från undersökningen visar även att intresset för att investera i samhällsfastigheter ökade med 9% jämfört med resultat från föregående år.

Ämnen i artikeln:

Tessin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.