Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Storstaden bygger i Bredäng - börjar med hyresrätter i egen regi

Publicerad: 5 januari 2022, 08:03

Per Jutner, vd Storstaden, inleder 2022 med uppstart av nytt affärsområde

Storstadens direktmarkanvisning om 60 hyresrättsbostäder på i Bredäng blir början för bolagets hyresrätter i egen regi. Det skriver Storstaden i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Storstaden Bostad

- Den här markanvisningen är extra rolig då det är Storstadens första markanvisning för hyresrätter, säger Per Jutner, vd Storstaden Fastigheter. Markanvisningen är startskottet för Storstadens nya affärsområde att uppföra hyresrättsfastigheter i egen förvaltning. 

Markanvisningen är en direktanvisning inom fastigheten Sätra 2:1, invid Järnbärarvägen i Bredäng. Fastigheten ligger i nära anslutning till Bredängs tunnelbanestation och en exploatering anses ha positiva effekter på den upplevda tryggheten längs Järnbärarvägen. 

- Storstadens ambition är att omvandla Järnbärarvägen till en framsida och bjuda in fler människor i gaturummet. Med fler entréer, fler fönster mot gata och fler informella mötesplatser kan vi skapa en tryggare miljö som bjuder in till vistelse, säger Per Jutner. 

Detaljplanearbetet startar under 2022. Beräknad byggstart är det fjärde kvartalet 2023 och preliminär inflyttning är det andra kvartalet 2025. 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Storstaden Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.